Łososiowe roladki

8 czerwca 2013,
dodał: jula125
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

Filety z łososia
Bakłażan
ulubione zioła np. bazylia
sól i pieprz
sok z cytryny
oliwa z oliwek

Przygotowanie:
Rybę kroimy na 2 centymetrowe kostki i wkładamy do miski, solimy, pieprzymy, posypujemy bazylią i pod przykryciem pozostawiamy na noc w lodówce. Na drugi dzień bakłażana kroimy w cienkie plastry. Każdy kawałek łososia owijamy plastrem bakłażana i spinamy patyczkiem do szaszłyków. Całość skrapiamy sokiem z cytryny i układamy na grillu. Roladki pieczemy, aż ryba nie będzie surowa a bakłażan ładnie podpieczony. Podajemy skropione oliwą z oliwek lub polane sosem śmietanowo koperkowym.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...