Łososiowe roladki

8 czerwca 2013, dodał: jula125
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

Filety z łososia
Bakłażan
ulubione zioła np. bazylia
sól i pieprz
sok z cytryny
oliwa z oliwek

Przygotowanie:
Rybę kroimy na 2 centymetrowe kostki i wkładamy do miski, solimy, pieprzymy, posypujemy bazylią i pod przykryciem pozostawiamy na noc w lodówce. Na drugi dzień bakłażana kroimy w cienkie plastry. Każdy kawałek łososia owijamy plastrem bakłażana i spinamy patyczkiem do szaszłyków. Całość skrapiamy sokiem z cytryny i układamy na grillu. Roladki pieczemy, aż ryba nie będzie surowa a bakłażan ładnie podpieczony. Podajemy skropione oliwą z oliwek lub polane sosem śmietanowo koperkowym.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...