Łososiowe roladki

8 czerwca 2013, dodał: jula125
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

Filety z łososia
Bakłażan
ulubione zioła np. bazylia
sól i pieprz
sok z cytryny
oliwa z oliwek

Przygotowanie:
Rybę kroimy na 2 centymetrowe kostki i wkładamy do miski, solimy, pieprzymy, posypujemy bazylią i pod przykryciem pozostawiamy na noc w lodówce. Na drugi dzień bakłażana kroimy w cienkie plastry. Każdy kawałek łososia owijamy plastrem bakłażana i spinamy patyczkiem do szaszłyków. Całość skrapiamy sokiem z cytryny i układamy na grillu. Roladki pieczemy, aż ryba nie będzie surowa a bakłażan ładnie podpieczony. Podajemy skropione oliwą z oliwek lub polane sosem śmietanowo koperkowym.



FORUM - bieżące dyskusje

Wattpad - korzystacie?
Ja ciągle korzystam z wymian książek, jednak papierowe są najlepsze dla mnie.
Gdzie nocować w podróżach objazdowy…
A może z air b'n'b? To też fajna opcja w większych miastach.
Koszt ślubu i wesela na 100 osób?
Wreszcie ludzie się opamiętali z zapraszaniem dawno nie widzianej rodziny i tylko najbliżsi...
Przyjęcie do przedszkola a szczepie…
Oj, niedługo już się skończy samowolka, do żłobka i przedszkola nie przyjmą i...