Łososiowe kostki z pomidorem i cukinią

28 października 2009,
dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

4 mrożone kostki z łososia

4 plastry pomidora sparzonego i obranego ze skóry

4 plastry młodej cukinii ze skórką

1 czarna oliwka (niekoniecznie)

2 łyżeczki przyprawy do ryb

kolorowy mielony pieprz do posypania talerza

sól do smaku

olej do smażenia

Wykonanie:

Oliwkę kroimy na 4 plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej, kładziemy na niego zamrożone kostki. Smażymy pod przykryciem około 7 minut. Posypujemy połową przyprawy do ryb i odwracamy na drugą stronę. Sypiemy resztę przyprawy i na każdą kostkę kładziemy plaster pomidora, plaster cukinii i oliwki. Delikatnie solimy. Dosmażamy. Ja podałam z ugotowanymi na parze ziemniakami i zieloną mizerią.

Smacznego!

file1256730047



FORUM - bieżące dyskusje

Nasze mniejsze i większe kłamstwa:)…
Tak jest chyba najlepiej. Przynajmniej nie ma się później wyrzutów sumienia.
Włókniaki na powiekach
> rosie napisał/a: > Ja bym najpierw leczyla przyczynę czyli insulinoopornosc....Lekarze sami na to nie wpadli...? No...
Nadkwasota
Od mniej więcej roku, może troszkę dłużej, miewam wieczorami zgagę. Pomaga mi zjedzenie kilku...
Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Do tego masaż skóry głowy i całego czepca podczas wcierania. Nie każdy pamięta...