Łosoś z makaronem i bobem

30 czerwca 2011, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Czas przygotowania: 25 min.

Składniki:


– 2 filety z łososia
– sok z cytryny
– sól i pieprz
– makaron typu spaghetti
– 4 ząbki czosnku
– 30 dag młodego bobu
– 1 płaska łyżeczka cukru
– 2 główki kopru włoskiego
– 2 łyżki masła
– 2 łyżki śmietany
– pieprz kolorowy gruboziarnisty
– olej do smażenia

Rybę pokropić cytryną, posypać solą i pieprzem. Bób ugotować, dodając cukier, a pod koniec sól (ok. 10 min., aby nie przegotować). Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Rybę usmażyć na oleju, na złoty kolor. Dodać 2 ząbki czosnku podczas smażenia. Bób odsączyć, dodać masło i 2 rozgniecione ząbki czosnku. Wyjąć rybę, do oleju dodać śmietanę, zagotować. Wrzucić makaron, wymieszać z sosem. Przełożyć na talerz, posypać pieprzem, udekorować tartym koprem włoskim.



FORUM - bieżące dyskusje

Inhalacje
Jesteśmy w końcu po leczeniu i mam nadzieję, że w to już naprawdę koniec...
Leczenie kanałowe zębów w Warszawie…
Co do leczenia kanałowego zębów mam nieco wątpliwości czy aby powinno się...
Ładowanie aut elektrycznych - gdzie…
Ostatnio zauważyłam, że przy marketach są masowo instalowane takie stacje, można iść...
Najbliższa przyszłość...
U mnie najbliższa przyszłość to załatwienie ważnych spraw formalnych, muszę z tym zdążyć przed majem.