Łosoś w soku cytrynowym z koprem na maśle czosnkowym

27 września 2010,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Łosoś o lekko czosnkowo-koperkowym smaku to jest to.
Czas : 15 minut + 1 godzina macerowanie

file1285607584

Składniki :

2 filety z łososia bez skóry ( takie po 15 dag )
sok z 2 cytryn
5 dag masła czosnkowego ( masło utarte z 2 ząbkami czosnku przeciśniętego przez praskę )
2 łyżki oleju z pestek winogron
sól
pieprz czarny grubo mielony
1/3 szklanki pokrojonego koperku
2 łyżki mąki

Filety z łososia ułożyć w zamykanym pojemniku. Zalać sokiem z cytryny, posypać z obu stron koprem i pieprzem i zostawić na godzinę .
Wyjąć rybę z marynaty . Osuszyć ,osolić , oprószyć mąką i smażyć na maśle czosnkowym z olejem na rumiano z obu stron .
Podawać z ziemniakami z wody i sałatą z sosem vinegret .

nadesłała: BUNIA



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.