Łosoś w cytrynie i koperku z sosem serowym
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
2 szt łosoś filet,
1 szt cytrynka,
Sól,
pieprz,
kucharek,
koperek siekany,
oliwa
Składniki na sos
3 szt cebula dymka,
maslo,
3 łyżka ser ricotta,
3 łyżka śmietana,
2 łyzka natka piertuszki,
curry Prymat,
Sól,
pieprz,
1 łyzka mąka
Koperek siekamy skrapiamy cytryną ,dodajemy sól , pieprz kucharka i marynujemy łososia ok 20 min
Dymkę kroimy w piórka i smażymy na maśle , lekko rumieniąc
Na patelnię wrzucamy ser, śmietanę , przyprawy , natkę i cebulkę razem z masłem na którym się smażyło , podgrzewamy chwilkę , następnie dodajemy mąkę z wodą w celu zagęszczenia , potem kolej na blendowanie dla aksamitnej konsystencji .
Sos jest gotowy od razu po przyrządzeniu , trwa to ok 10 min a smak ? niebo w … ja podaję z rybą ;)