Lizbońska zapiekanka serowa

20 kwietnia 2010, dodał: Kizia Mizia
Artykuł zewnętrzny

składniki:

2 kg selerów, masło, utarty parmezan lub żółty ser, pieprz, sól, cukier, śmietana, bułka tarta

Selery obieramy i parzymy wrzątkiem, kroimy w cienkie plasterki i układamy warstwami w obficie wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Każdą warstwę przesypujemy parmezanem lub utartym serem, pieprzem, solą i szczyptą cukru, układając na niej kawałki masła, całość zalewamy śmietaną i posypujemy tartą bułką, zapiekamy w niezbyt mocno nagrzanym piekarniku, aż seler będzie miękki.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...