Lizbońska zapiekanka serowa

20 kwietnia 2010, dodał: Kizia Mizia
Artykuł zewnętrzny

składniki:

2 kg selerów, masło, utarty parmezan lub żółty ser, pieprz, sól, cukier, śmietana, bułka tarta

Selery obieramy i parzymy wrzątkiem, kroimy w cienkie plasterki i układamy warstwami w obficie wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Każdą warstwę przesypujemy parmezanem lub utartym serem, pieprzem, solą i szczyptą cukru, układając na niej kawałki masła, całość zalewamy śmietaną i posypujemy tartą bułką, zapiekamy w niezbyt mocno nagrzanym piekarniku, aż seler będzie miękki.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nie mam pieniedzy na święta
Ja tak robię, kupuję sporo rzeczy na promkach i mam zapasy na święta,...
Jak bronić się przed wykorzystywani…
Opieka zapewnia tym najuboższym, a o innych ma starać się rodzina, taka jest prawda...
Szukam metod na leczenie haluksów
Taka operacja to ryzyko, no i wyklucza z aktywności na kilka tygodni...
wybielanie zębów
To efekt nie będzie trwały, a każde wybielanie to też naruszanie struktury szkliwa,...