Lizbońska zapiekanka serowa

20 kwietnia 2010, dodał: Kizia Mizia
Artykuł zewnętrzny

składniki:

2 kg selerów, masło, utarty parmezan lub żółty ser, pieprz, sól, cukier, śmietana, bułka tarta

Selery obieramy i parzymy wrzątkiem, kroimy w cienkie plasterki i układamy warstwami w obficie wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Każdą warstwę przesypujemy parmezanem lub utartym serem, pieprzem, solą i szczyptą cukru, układając na niej kawałki masła, całość zalewamy śmietaną i posypujemy tartą bułką, zapiekamy w niezbyt mocno nagrzanym piekarniku, aż seler będzie miękki.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...