Linguini z borowikami

6 września 2012, dodał: nameko1
Artykuł zewnętrzny

składniki:

250 g makaronu linguini,
2-3 duże, świeże borowiki,
150 ml słodkiej śmietany 18%,
2 łyżki dojrzewającego sera (np. parmezanu)
1 jajko,
natka pietruszki,
2 łyżeczki masła,
sól i pieprz

Borowiki oczyścić, pokroić w plasterki i podsmażyć na maśle na złotobrązowy kolor, następnie dodać na patelnię makaron ugotowany według instrukcji producenta i pozostawić na ogniu ok. 1 minutę, cały czas mieszając. Patelnię zdjąć z palnika i zalać całość śmietanką połączoną z rozkłóconym jajkiem oraz startym serem, dokładnie wymieszać i posypać obficie natką z pietruszki.  To pyszne, ekspresowe danie jest wspaniałym pomysłem na wykorzystanie świeżo zebranych grzybów, w dodatku da się je przygotować ze składników, które zwykle można znaleźć w lodówce. Gorąco polecam.

fot: redakcja



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...