Linguini z borowikami

6 września 2012, dodał: nameko1
Artykuł zewnętrzny

składniki:

250 g makaronu linguini,
2-3 duże, świeże borowiki,
150 ml słodkiej śmietany 18%,
2 łyżki dojrzewającego sera (np. parmezanu)
1 jajko,
natka pietruszki,
2 łyżeczki masła,
sól i pieprz

Borowiki oczyścić, pokroić w plasterki i podsmażyć na maśle na złotobrązowy kolor, następnie dodać na patelnię makaron ugotowany według instrukcji producenta i pozostawić na ogniu ok. 1 minutę, cały czas mieszając. Patelnię zdjąć z palnika i zalać całość śmietanką połączoną z rozkłóconym jajkiem oraz startym serem, dokładnie wymieszać i posypać obficie natką z pietruszki.  To pyszne, ekspresowe danie jest wspaniałym pomysłem na wykorzystanie świeżo zebranych grzybów, w dodatku da się je przygotować ze składników, które zwykle można znaleźć w lodówce. Gorąco polecam.

fot: redakcja



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...