Letnie inspiracje z Lisnerem

30 czerwca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Hawajski zawijaniec w tortilli

Składniki:

Salateria hawajska,
tortilla,
ananas świeży,
sałata masłowa,
kiełki lucerny.

Sposób przygotowania:

Tortille zwijamy w odpowiednie kształty i pieczemy w piekarniku w temp. 220*C następnie po wystudzeniu tortillę zawijamy wraz z małym liściem sałaty masłowej oraz kawałkiem świeżego ananasa pokrojonego w pół plaster. Powstały rożek uzupełniamy Salaterią Hawajską i dekorujemy kiełkami lucerny.

Salateria hawajska
Pojemność: 150 g
Cena: 2,95 zł

Warzywne historie z pstrągiem

Składniki:

Salateria kanadyjska
z wędzonym pstrągiem,
suszone pomidory,
cykoria,
sałata rukola,
koper świeży,
nać pietruszki.
melon,
awokado.

Sposób przygotowania:

Cykorie i sałatę rukolę myjemy i osuszamy. Na cykorii układamy kilka  suszonych pomidorów
i przykrywamy rukolą. Na rukolę nakładamy warstwę Salaterii kanadyjskiej z wędzonym pstrągiem. Całość dekorujemy awokado i melonem.

Salateria kanadyjska z wędzonym pstrągiem
Pojemność: 150 g
Cena: 2,49 zł

Pomidorowe przekąski w wydaniu greckim

Składniki:

Salateria  grecka
z pomidorami
i oliwkami,
pomidory,
awokado,
kolendra świeża,
kiełki lucerny.

Sposób przygotowania:

Pomidory myjemy i wydrążamy środki lub kroimy w cząstki, nakładamy Salaterię grecką
z pomidorami i oliwkami i dekorujemy kawałkiem awokado, kiełkami lucerny i świeżą kolendrą.

Salateria  grecka z pomidorami i oliwkami
Pojemność: 150 g
Cena: 2,49 zł

www.lisner.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz