Ciasto kokosowo-migdałowe bez pieczenia

3 lipca 2015, dodał: KMC PR
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  1. 2 opakowania budyniu waniliowego
  2. 1 l mleka 3,2%
  3. 2-3 pełne łyżki cukru
  4. Laska wanilii
  5. 1 masło
  6. 2 paczki dużych krakersów (na blachę ciasta)
  7. 2 opakowania Wiórków kokosowych Siesta
  8. 1 opakowanie Migdałów Płatków Siesta

Przygotowanie:

  1. Przygotować budyń. W tym celu zagotować 2 szklanki mleka + 2-3 czubate łyżki cukru. W ½ szklanki rozrobić 2 opakowania budyniu tak, by powstał jednolity płyn. Następnie wlać rozrobione budynie do gotujące się mleka i wymieszać. Ostudzić, dodać wanilię.
  2. Do ostudzonego budyniu dodać masło. Zmiksować do uzyskania puszystej masy.
  3. Wsypać do niej 1 opakowanie Wiórków Kokosowych Siesta. Wymieszać.
  4. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, ułożyć warstwę krakersów, na nie wyłożyć ½ masy budyniowej i przykryć warstwą krakersów.
  5. Na wierzch wyłożyć pozostałą ½ masy budyniowej i posypać obficie Wiórkami Kokosowymi Siesta oraz Płatkami Migdałów Siesta.
  6. Schłodzić w lodówce, a następnie pokroić na porcje wielkości krakersów.

Smacznego!

 



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...