Ciasto kokosowo-migdałowe bez pieczenia
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
- 2 opakowania budyniu waniliowego
- 1 l mleka 3,2%
- 2-3 pełne łyżki cukru
- Laska wanilii
- 1 masło
- 2 paczki dużych krakersów (na blachę ciasta)
- 2 opakowania Wiórków kokosowych Siesta
- 1 opakowanie Migdałów Płatków Siesta
Przygotowanie:
- Przygotować budyń. W tym celu zagotować 2 szklanki mleka + 2-3 czubate łyżki cukru. W ½ szklanki rozrobić 2 opakowania budyniu tak, by powstał jednolity płyn. Następnie wlać rozrobione budynie do gotujące się mleka i wymieszać. Ostudzić, dodać wanilię.
- Do ostudzonego budyniu dodać masło. Zmiksować do uzyskania puszystej masy.
- Wsypać do niej 1 opakowanie Wiórków Kokosowych Siesta. Wymieszać.
- Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, ułożyć warstwę krakersów, na nie wyłożyć ½ masy budyniowej i przykryć warstwą krakersów.
- Na wierzch wyłożyć pozostałą ½ masy budyniowej i posypać obficie Wiórkami Kokosowymi Siesta oraz Płatkami Migdałów Siesta.
- Schłodzić w lodówce, a następnie pokroić na porcje wielkości krakersów.
Smacznego!