Ciasto kokosowo-migdałowe bez pieczenia

3 lipca 2015, dodał: KMC PR
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  1. 2 opakowania budyniu waniliowego
  2. 1 l mleka 3,2%
  3. 2-3 pełne łyżki cukru
  4. Laska wanilii
  5. 1 masło
  6. 2 paczki dużych krakersów (na blachę ciasta)
  7. 2 opakowania Wiórków kokosowych Siesta
  8. 1 opakowanie Migdałów Płatków Siesta

Przygotowanie:

  1. Przygotować budyń. W tym celu zagotować 2 szklanki mleka + 2-3 czubate łyżki cukru. W ½ szklanki rozrobić 2 opakowania budyniu tak, by powstał jednolity płyn. Następnie wlać rozrobione budynie do gotujące się mleka i wymieszać. Ostudzić, dodać wanilię.
  2. Do ostudzonego budyniu dodać masło. Zmiksować do uzyskania puszystej masy.
  3. Wsypać do niej 1 opakowanie Wiórków Kokosowych Siesta. Wymieszać.
  4. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, ułożyć warstwę krakersów, na nie wyłożyć ½ masy budyniowej i przykryć warstwą krakersów.
  5. Na wierzch wyłożyć pozostałą ½ masy budyniowej i posypać obficie Wiórkami Kokosowymi Siesta oraz Płatkami Migdałów Siesta.
  6. Schłodzić w lodówce, a następnie pokroić na porcje wielkości krakersów.

Smacznego!