Lekkie szaszłyki z kurczaka i bakłażana

20 maja 2012, dodał: olmix
Artykuł zewnętrzny

Pierś z kurczaka opłukujemy i osuszamy papierowym ręcznikiem.

Kroimy w kostkę i przyprawiamy ulubioną przyprawą do kurczaka.

Paprykę, bakłażana  i cukinię kroimy w plastry.

Podobnie postępujemy z cebulą. Kiełbasę (np. śląską) także kroimy w plastry.

Wszystkie składniki nadziewamy na przemian na patyczki do szaszłyków. podlewamy olejem i przyprawiamy (np. gotową przyprawą do grilla).

Grillujemy, aż kurczak stanie się jasny.

fot: redakcja



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.