Lekkie śniadanko
Artykuł zewnętrzny
- na 1 porcję:
- 2 wafle ryżowe z solą morską Good Food
- 1 duży plaster łososia wędzonego
- 2 czubate łyżeczki serka wiejskiego Piątnica 3% tłuszczu
- 2 listki sałaty
- 1 rzodkiewka
- 4 plasterki ogórka zielonego ze skórką
- 6 oliwek zielonych
- 2 plastry pomidora
- garść posiekanego szczypiorku
- pieprz kolorowy
Na waflach ryżowych położyć po listku sałaty. Na nich rozsmarować po łyżeczce serka wiejskiego. Na serku rozmieścić plaster pomidora, ogórka, rzodkiewki i rulon z połowy plasterka łososia. Udekorować resztą ogórka, rzodkiewki i oliwkami. Obficie posypać posiekanym szczypiorkiem i oprószyć pieprzem kolorowym, świeżo zmielonym. Nie ma potrzeby solenia (słony jest łosoś i wafle ryżowe,które zawierają sól morską).