Lekka sałatka z grillowanym łososiem, serem kozim i oliwkami
Artykuł zewnętrzny
składniki:
1 dzwonka grillowanego łososia
1/2 opakowania sera koziego sałatkowego
5 czarnych oliwek
garść sałaty z roszponką i radicchio
1 łyżka oliwa z oliwek
1 łyżeczka octu balsamicznego
1/2 op. sosu sałatkowego koperkowego Fit up
pieprz kolorowy
Mix Sałat z torebki rozrzucamy na talerzu. Grillowanego łososia rozdrabniamy i układamy na sałacie. Ser kozi również dzielimy na mniejsze kawałki i posypujemy na sałacie. Czarne oliwki kroimy w plasterki i rozrzucamy na sałatce. Doprawiamy całość pieprzem kolorowym. Przygotowujemy sos z mieszaniny oliwy z oliwek, łyżeczki octu balsamicznego i połowy opakowania sosu sałatkowego, mieszamy. Sałatkę skrapiamy sosem, w którym są prażone ziarna soi i słonecznika.