Leczo z pieczarkami

13 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    2 papryki – czerwona i żółta
    2 duże cebule
    mała cukinie
    20 dag pieczarek
    3 pomidory
    olej
    sól
    pieprz
    papryka ostra


      Cebulę obrać, pokroić na półplasterki, podsmażyć lekko na oleju. Przełożyć do garnaka, podlać pół szklanki bulionu z kostki, dodać pokrojoną paprykę, i cukinię. Dusić na wolnym ogniu, podlewać co jakiś czas odrobinę wody, żeby się nie przypaliło. W tym czasie sparzyć pomidory, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, podsmażyć pieczarki i dołożyć do lecza. Na tym samym oleju podsmażyć również parówki pokrojone w krążki i też dołożyć do lecza. Jak już wszystko jest miękkie na koniec wkładamy pomidory, chwilkę dusimy doprawiamy do smaku i gotowe.

      file1263391099