Leczo z mięsem

25 listopada 2009, dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

  • cukinia 200 g
  • Papryka 100 g (1 szt.)
  • Ziemniaki ½ szt.
  • Chude gotowane mięso 80 g
  • ½ łyżeczki oleju
  • Zielona pietruszka, pieprz, tymianek, liść laurowy, sól

Oczyszczoną i opłukaną paprykę pokrajaną w paski oraz ziemniak pokrajany w kostkę podlać niewielką ilością wody i dusić z liściem laurowym i zielem angielskim. Po 10-15 minutach dodać pokrajane w kostkę mięso i kabaczek, poddusić razem, dodać sparzone, obrane ze skórki i pokrajane pomidory, dusić razem kilka minut. dodać przyprawy do smaku i posiekaną pietruszkę.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz