Leczo z kabacza idealne zarówno na obiad jak i kolację:)

30 maja 2011, dodał:
Artykuł zewnętrzny

Do przyrządzenia tego bardzo prostego dania będziemy potrzebować:

– 2 średniej wielkości młode kabaczki

– 2 czerwone pomidorki

–  2 cebulki

–  pół dużego słoiczka koncentratu pomidorowego

oraz kilka 2 kawałki cienkiej kiełbaski

A tak to się robi:

Obieramy kabaczki ze skórki, kroimy je w kosteczkę, następnie sparzamy wrzątkiem pomidorki, zdejmujemy z nich skórkę i również kroimy je w kostkę to samo robimy z cebulką czyli obieramy i kroimy w kostkę. Kiełbaskę również w kostkę pokrojoną podsmażamy z cebulką na patelni. Po czym wrzucamy ją do garnka z pokrojonym kabaczkiem i pomidorem, zalewamy 2 łyżkami wody i czekamy aż się zagotuje. Wtedy dodajemy koncentrat, szczyptę pieprzu, ostrej papryki oraz bazyli do smaku. I podduszamy całość aż nam zmięknie. Leczo można podawać tradycyjnie z chlebem.

Czas na przygotowanie leczo wynosi ok. 30 min:)

Życzę smacznego:)

file1306791430