Leczo z ogórkami kiszonymi

4 lutego 2011, dodał: Joanna
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 1 kg pieczarek
  • 5 szt.cebuli
  • 1/2  kg ogórków kiszonych
  • 1/2  kg marchwi
  • 25 dag papryki czerwonej
  • 25 dag boczku
  • 25 dag kiełbasy
  • 20 dag przecieru pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • majeranek

Sposób wykonania:

Pieczarki pokroić w słupki, a cebulę, kiełbasę i boczek w kostkę. Razem przełożyć na patelnię i smażyć.

Ogórki, paprykę i marchewkę pokroić również w kostkę i smażyć na osobnej patelni.

Gdy wszystko się podsmaży, przełożyć do garnka, dodać przecier pomidorowy, podlać wodą i dusić ok. 40 minut.

Doprawić do smaku. Podawać na ciepło z pieczywem.

Smacznego.

file1296814489



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz