Lazania z włoskiej kapusty z szynką

9 grudnia 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

główka włoskiej kapusty
sól
5 łyżek mąki
5 łyżek masła
3 łyżki koncentratu pomidorowego
1/2 litra mleka
2 szklanki bulionu warzywnego
pęczek natki pietruszki
pieprz, papryka słodka w proszku
20 dag szynki pokrojonej w plastry
8 płatów lazanii
10 dag żółtego sera

Kapustę oczyścić z wierzchnich liści, wyciąć głąb, obgotować w osolonym wrzątku. Ostudzić, podzielić na liście, z każdego ściąć twardy nerw. Z masła i mąki zrobić zasmażkę, dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać. Wlać mleko, bulion, gotować 5 minut na małym ogniu, mieszając. Włożyć posiekaną natkę. Przyprawić do smaku. Formę do zapiekania natłuścić, włożyć połowę liści kapusty, przykryć połową plasterków szynki, wlać 1/3 sosu. Przykryć płatami lazanii i resztą szynki, polać połową pozostałego sosu. Na wierzchu lazanii ułożyć liście kapusty, polać resztą sosu. Wierzch posypać startym żółtym serem i piec około 45 minut w temp. 200 stopni C.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Zasiedzenie nieruchomości
W Hiszpanii wystarczy przebywać w jakimś mieszkaniu 2 dni żeby uzyskać prawo do...
Czasem trzeba się rozluźnić i...
Kryzys oczywiście jest wywołany sztucznie, a jak wiadomo wojna najlepiej napędza gospodarki...
szkoła fryzjerska
Ja chcę iść na kurs fryzjerski, bo skończyłam liceum i nie mam konkretnego...
darmowe konto bankowe
Za każde konto się płaci choćby pozwalając bankowi zarabiać na naszych środkach, z których...