Lazania z dorszem atlantyckim i bazyliowo-kolendrowym pesto

16 sierpnia 2018, dodał: zaneta2015

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 

Składniki:

1 litr mleka

100 g mąki

100 g masła

1 kg filetów z dorsza

250 g makaronu do lazanii (Barilla)

60 g bazylii

250 g oliwy extra vergine (Monini)

50 g migdały

skórka z jednej cytryny

 

Sposób przygotowania:

Przygotowujemy beszamel, dodając do 100 g roztopionego masła 100 g mąki. Mieszamy
i gotujemy przez 2 minuty, po czym dodajemy mleko i mieszamy trzepaczką. Gotujemy, mieszając, dopóki sos nie zgęstnieje.

Przygotowujemy pesto, miksując kolendrę i bazylię z orzeszkami piniowym (uprażonymi wcześniej na patelni z 200 g oliwy). Kroimy dorsza na plasterki o grubości 1,5 cm, wykładamy na posmarowaną oliwą formę i przykrywamy warstwą lazanii, beszamelu, znowu dorsza i kilku łyżeczek pesto. Powtarzamy 2-3 razy (do wyczerpania składników).

Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 minut.

 

Smacznego!

 

Więcej przepisów na www.akademiakulinarnawhirlpool.pl

 

 


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Pasty curry o oryginalnym, pikantnym smaku i niezapomnianym aromacie
Cena:
12,99 zł
Naturalna witamina C
Cena:
139 zł
Technologia żywej wody „Living Water Technology”
Cena:
390 zł
Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 ZŁ
Sprawdź na bielizna9.com!
Cena:
STOP

FORUM - bieżące dyskusje

Tania apteka
W aptekach internetowych zazwyczaj jest taniej :D a na tej stronie można znaleźć informacje...
suplementy diety
Czy są suplementy na podstawie imbiru ?
Na Zanzibar?
Szukam kogoś, kto kto ma był: logostour.pl/kraje/zanzibar Skład wycieczki wydaje się być wymarzony. Zawsze chcieliśmy zobaczyć...
Ekskluzywne ciuchy - gdzie?
dokładnie i to jeszcze czasem w fajnej cenie :P