Łatwe muffinki czekoladowe

17 października 2011,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej najlepiej tortowej
–  3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
– 3/4 szklanki cukru pudru
– tabliczka gorzkiej czekolady
– szklanka mleka
– jajko
– 1/3 szklanki oliwy
– łyżka stopionego masła
– aromat waniliowy

W misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao, cukrem pudrem i drobno posiekaną czekoladą. Do rondelka wlać mleko, oliwę, masło i aromat i szybko zmiksować. Następnie przelać do miski z suchymi składnikami i wymieszać. Ciastem napełniać foremki do 2/3 wysokości i wstawić do gorącego piekarnika na około 20 minut.



FORUM - bieżące dyskusje

Płock
Ja to już w ogóle nie widzę promocji, bo sam napis Promocja przeczy...
Domowe przepisy
Ja mam fajny przepis na domowe lody tj. rozgnieciony banan, 3 łyżki śmietany...
Kosmetyki z herbaty
Ja robię z kawy mielonej
Klasyka literatury - do czego wraca…
Do poprzedniej nawet się nie umywa i pomyśleć, że kiedyś reżyserzy potrafili zrobić coś wartościowego...