Łatwe muffinki czekoladowe

17 października 2011, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej najlepiej tortowej
–  3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
– 3/4 szklanki cukru pudru
– tabliczka gorzkiej czekolady
– szklanka mleka
– jajko
– 1/3 szklanki oliwy
– łyżka stopionego masła
– aromat waniliowy

W misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao, cukrem pudrem i drobno posiekaną czekoladą. Do rondelka wlać mleko, oliwę, masło i aromat i szybko zmiksować. Następnie przelać do miski z suchymi składnikami i wymieszać. Ciastem napełniać foremki do 2/3 wysokości i wstawić do gorącego piekarnika na około 20 minut.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz