Lasagne meksykańska

11 kwietnia 2013,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

Dla wielbicieli fasoli na ostro!

1 cebula
20g oleju
2 ząbki czosnku
1 puszka czerwonej fasoli konserwowej
1 puszka białej fasoli konserwowej
1 puszka kukurydzy konserwowej
300g koncentratu pomidorowego
0,5l wody przegotowanej
sól
pieprz
słodka papryka
ostra papryka
5 płatów lasagne

Cebulę obieramy, myjemy, siekamy i podsmażamy na oleju. Czosnek obieramy i również siekamy. Fasolę wyciągamy z puszek na durszlak i płuczemy pod bieżącą wodą. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Następnie czosnek, fasolę, kukurydzę i koncentrat dodajemy do podsmażonej cebulki i trzymamy na ogniu aż się wszystko zagotuje. W między czasie dodajemy pół litra wody i doprawiamy wszystko solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Powstały sos powinien być rzadki ponieważ makaron i tak wciągnie dużo wody. W naczyniu żaroodpornym układamy na zmianę płaty lasagne i sos. NIE przykrywamy naczynia. Wkładamy do gorącego piekarnika i zapiekamy 40 minut na najniższym poziomie w temperaturze 180 stopni.

file1365675780



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...