Lany biszkopt z czereśniami

20 lipca 2012, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 5 jajek, szkl. mąki pszennej, szkl. cukru pudru, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 40 dag wypestkowanych czereśni, 1/2 łyżeczki cynamonu.

Jajka ubić z pudrem dodać mąkę zmieszaną z  proszkiem. Dokładnie utrzeć. Odstawić ciasto na 5 min. Na dnie tortownicy o śr. 24cm ułożyć czereśnie, oprószyć je cynamonem i zalać ciastem. Piec ok. 30 min w  temp. 160st. Podawać oprószone cukrem pudrem.

Nieco przypomina babkę, ale to zwykły biszkopt z  owocową niespodzianką, który robi się błyskawicznie. Można użyć dowolonych owoców.

file1342763314



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...