Kuskus z karmelizowanymi morelami i grillowaną kiełbasą

19 czerwca 2012, dodał: Pastelle
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • szklanka kaszy kuskus
  • 4-5 świeżych moreli
  • garść rodzynek
  • łyżka miodu lub cukru
  • szczypta kurkumy
  • sól/pieprz
  • łyżka masła
  • ulubiona kiełbasa
  • natka pietruszki

Rodzynki zalewamy wrzątkiem i odstawić na 15 minut. Zagotowujemy wodę, i  przygotowujemy kuskus zgodnie z przepisem na opakowaniu z tą różnicą, że dodajemy szczyptę kurkumy. Morele myjemy, usuwamy pestki i kroimy w  ćwiartki. Na patelni rozpuszczamy masło i  wrzucamy morele. Podsmażamy, a  po chwili dodajemy odsączone rodzynki oraz miód lub cukier. Delikatnie mieszamy, by nie zmiażdżyć owoców, a  gdy się lekko zezłocą, zdejmujemy z kuchenki.

Kiełbasę kroimy w ukośne plastry i grillujemy na patelni grillowej lub ruszcie.

Gdy kuskus wchłonie całą wodę, mieszamy i delikatnie łączymy z owocami.

Wykładamy na talerze tak, jak pokazuje fotografia lub w sobie dogodny sposób i podajemy na stół.

file1340110414



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...