Frittata z kurkami

6 września 2012,
dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 10 jajek, 1/2 kg kurek, szkl. śmietany 30%, cebula, 20 dag wędzonego boczku lub kiełbasy wędzonej, puszka groszku, garść natki pietruszki, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, 2 łyżki masła.

Cebulę posiekać, zeszklić na maśle. Kurki oczyścić, umyć, większe pokroić, dodać do cebuli. Dodać pokrojony boczek. Dusić ok. 15 min. Jajka rozkłócić ze śmietaną, doprawić. Dodać groszek oraz usmażoną masę. Wymieszać. Foremkę keksową wyłożyć folią aluminiową, wylać masę. Piec ok. 20 min w temp. 200st, następnie przykryć folią aluminiową i piec jeszcze ok. 20 min.

file1346932271



FORUM - bieżące dyskusje

Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...
Książki
Też lubię. Słucham w drodze do pracy, albo na rowerze. Często też słucham...
Niesamodzielnosc finansowa kobiet
Jeszcze bardziej przeraża, że nie wystarczy pracować na pełnym etacie, żeby mieć emeryturę wystarczającą...