Kurki w śmietanie

26 listopada 2009, dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • kurki
  • cebula
  • pieprz, sól
  • gęsta śmietana
  • koper

Kurki dusimy na patelni pod przykryciem, jak puszczą sok dorzucamy pokrojoną drobno cebulę i doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy jeszcze chwilę po czym zdejmujemy pokrywkę i czekamy aż odparuje woda. Następnie wlewamy gęstą śmietanę, gotujemy jeszcze przez chwilę żeby wszystkie składniki się wymieszały. Na koniec dorzucamy dużą ilość posiekanego kopru i jescze chwilę gotujemy. Takie kurki w śmietanie można jeść na zimno jako sałatkę czy dodatek do mięs. Jak mam dużo kurek to traktuję to danie jako sos do makaranu – rurek. Pyszne danie dla wielbicieli kurek!



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...