Kurczak nadziewany porzeczkami

10 lipca 2012, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 1/2 kg piersi z  kurczaka, cebula, 10 dag czerwonych porzeczek, szczypta ostrej papryki, sól, pieprz, olej.

Mięso umyć, osuszyć, oprószyć z obu stron solą i  pieprzem. Naciąć wzdłuż tak, by utworzyć kieszonkę. Cebulę drobno posiekać, zeszklić na odrobinie oleju, dodać rozgniecione porzeczki, doprawić do smaku, papryką, solą i pieprzem. Farszem wypełnić kieszonki w mięsie. Spiąć wykałaczką. Włożyć do rękawa do pieczenia i piec ok. 35 min w temp. 200st.

file1341925732



FORUM - bieżące dyskusje

Polecane strony w sieci
Ja polecam strony z ciekawostkami historycznymi, np. historykon.pl
Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać części facetów do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D