Kurczak nadziewany porzeczkami

10 lipca 2012,
dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 1/2 kg piersi z  kurczaka, cebula, 10 dag czerwonych porzeczek, szczypta ostrej papryki, sól, pieprz, olej.

Mięso umyć, osuszyć, oprószyć z obu stron solą i  pieprzem. Naciąć wzdłuż tak, by utworzyć kieszonkę. Cebulę drobno posiekać, zeszklić na odrobinie oleju, dodać rozgniecione porzeczki, doprawić do smaku, papryką, solą i pieprzem. Farszem wypełnić kieszonki w mięsie. Spiąć wykałaczką. Włożyć do rękawa do pieczenia i piec ok. 35 min w temp. 200st.

file1341925732



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...