Kurczakowe kotlety czosnkowe

29 października 2009, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 pojedyncza pierś z kurczaka

1 łyżeczka suszonego czosnku w płatkach

6 łyżek tartej bułki

1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku

½ łyżeczki soli morskiej

5 łyżek oleju ryżowego

Wykonanie:

Pierś z kurczaka płuczemy, przekrawamy w poprzek (tak, żeby otrzymać 2 kotlety). Nie rozbijamy. Czosnek mieszamy z bułką, papryką i solą. Pierś moczymy w wodzie, następnie kładziemy na panierkę i mocno ją dociskamy do mięsa z obu stron. Smażymy na mocno rozgrzanym oleju po 3 minuty z każdej strony.

Smacznego!

file1256827602



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz