Kurczakowe kotlety czosnkowe

29 października 2009,
dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 pojedyncza pierś z kurczaka

1 łyżeczka suszonego czosnku w płatkach

6 łyżek tartej bułki

1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku

½ łyżeczki soli morskiej

5 łyżek oleju ryżowego

Wykonanie:

Pierś z kurczaka płuczemy, przekrawamy w poprzek (tak, żeby otrzymać 2 kotlety). Nie rozbijamy. Czosnek mieszamy z bułką, papryką i solą. Pierś moczymy w wodzie, następnie kładziemy na panierkę i mocno ją dociskamy do mięsa z obu stron. Smażymy na mocno rozgrzanym oleju po 3 minuty z każdej strony.

Smacznego!

file1256827602



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....