Kurczak ze szparagami
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
1/2 szklanki bulionu z kurczaka
1 kg piersi z kurczaka
sól i pieprz do smaku
1/2 kg świeżych szparagów
1 łyżeczka czerwonej papryki
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka octu balsamicznego
1/2 filiżanki tartego sera mozzarella
1 kg piersi z kurczaka
sól i pieprz do smaku
1/2 kg świeżych szparagów
1 łyżeczka czerwonej papryki
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka octu balsamicznego
1/2 filiżanki tartego sera mozzarella
Przygotowanie:
Wlać bulion na dużą patelnię. Doprawić mięso solą i pieprzem i gotować w bulionie ok 15 min. Dodać szparagi, paprykę i czosnek. Kontynuować gotowanie ok. 10 min. Skropić octem i posypać serem.