Kurczak z pieczarkami doprawiony oliwą truflową

24 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Kurczak z pieczarkami doprawiony oliwą truflową

Proste danie- zyskuje na smaku dzięki użyciu oliwy truflowej.
Czas : 30 minut

Składniki :
1 duża pierś z kurczaka
8 średnich pieczarek
1 łyżka masła
1 łyżeczka mąki
szczypta soli
1 łyżka masła
3 łyżki oliwy truflowej

Pierś z kurczaka przeciąć na pół . Skropić 1 łyżką oliwy i lekko osolić . Zostawić z boku. Pieczarki oczyścić , pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać masło z olejem i podsmażyć na rumiano z obu stron mięso. Przełożyć do garnuszka. Na pozostałym na patelni tłuszczu usmażyć na rumiano pieczarki. Dodać je do kurczaka. Na patelnię wlać ¾ szklanki wody i zagotować ją , a potem zalać tym kurczaka z pieczarkami . Dusić na małym gazie ok. 20 minut. Zaciągnąć sos łyżeczką mąki. Doprawić do smaku szczyptą soli jeśli trzeba.

 

nadesłane: Babciagramolka



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Gdzie chodzicie w weekendy na impre…
Ja z całą rodziną często w weekendy wybieramy się do Energylandii w Zatorze. Mnóstwo...
odpryskujący lakier
Dla wzmocnienia i przedłużenia trwałości manicure możesz wykorzystać specjalne produkty typu top...
Jak schudnąć po ciąży
Aby podkręcić redukcję tłuszczu i w jak najszybszy sposób schudnąć po ciąży dzięki ćwiczeniom,...
Skręcanie włosów
Najprostszym sposobem jest związanie włosów w warkocz i pozostawienie ich na parę godzin. Najlepszy...