Kurczak z pieczarkami doprawiony oliwą truflową

24 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Kurczak z pieczarkami doprawiony oliwą truflową

Proste danie- zyskuje na smaku dzięki użyciu oliwy truflowej.
Czas : 30 minut

Składniki :
1 duża pierś z kurczaka
8 średnich pieczarek
1 łyżka masła
1 łyżeczka mąki
szczypta soli
1 łyżka masła
3 łyżki oliwy truflowej

Pierś z kurczaka przeciąć na pół . Skropić 1 łyżką oliwy i lekko osolić . Zostawić z boku. Pieczarki oczyścić , pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać masło z olejem i podsmażyć na rumiano z obu stron mięso. Przełożyć do garnuszka. Na pozostałym na patelni tłuszczu usmażyć na rumiano pieczarki. Dodać je do kurczaka. Na patelnię wlać ¾ szklanki wody i zagotować ją , a potem zalać tym kurczaka z pieczarkami . Dusić na małym gazie ok. 20 minut. Zaciągnąć sos łyżeczką mąki. Doprawić do smaku szczyptą soli jeśli trzeba.

 

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...