Kurczak z czosnkiem

29 maja 2011,
dodał: sabas
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

3 łyżki oliwy z oliwek

5 filety z piersi kurczaka, pokrojonego w kawałkach

2 ząbki czosnku

1/2 limonki (sok)

garść posiekanej świeżej kolendry

sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu. Dodać kurczaka, zbrązowić go ze wszystkich stron. Dodać czosnek i gotować, aż kurczak nie będzie już różowy w środku. Wlać sok z limonki, przyprawić kolendrą, solą i pieprzem. Gotować tylko do podgrzania. Usunąć z patelni czosnek. Podawać z ryżem i warzywami.

file1306682117



FORUM - bieżące dyskusje

Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...
Książki
Też lubię. Słucham w drodze do pracy, albo na rowerze. Często też słucham...
Niesamodzielnosc finansowa kobiet
Jeszcze bardziej przeraża, że nie wystarczy pracować na pełnym etacie, żeby mieć emeryturę wystarczającą...