Kurczak w sosie prowansalskim

9 września 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Kurczak w sosie prowansalskim – (dla 4 osób)

500 g piersi z kurczaka,
200 ml śmietanki UHT 18%,
3 łyżki oleju,
1 opakowanie przyprawy Kurczak w sosie prowansalskim KAMIS

Przygotowanie:

Mięso pokrój na małe kawałki i podsmażaj na gorącym oleju przez 5 minut.
Zawartość opakowania wymiesza ze śmietanką i 100 ml wody, a następnie dodaj do mięsa.
Duś pod przykryciem na małym ogniu przez 10 minut od czasu do czasu mieszając. Smacznego!



FORUM - bieżące dyskusje

Spróbuj Tai Chi i dlaczego warto
Do tego chyba trzeba mieć cierpliwość. Te ruchy są takie powolne, dokładne. Zabrakłoby mi...
Jak ugotować kalafior?
> Anays napisał/a: > Widziałam przepis, w którym kalafiora gotuje się w całości... A później...
sposób na paznokcie
To chyba nie masz problemu z łamaniem paznokci. :D U mnie jak jeden...
Metamorfoza fryzury
Mając włosy do ramion najpierw spróbowałabym drobnej zmiany. Zawsze można pójść krok dalej,...