Kurczak w śmietanie

30 września 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Kurczaka podzielić  na części ( mogą być np skrzydełka) oprószyć solą , pieprzem i vegetą,  obsmażyć na rumiano z każdej strony z pokrojona cebulą.  Następnie wszystko zalać wodą i dusić  do miękkości.  Potem wlać 1 woreczek słodkiej śmietanki i zagęścić ewentualnie mąką.

KAPUSTA CZERWONA

Kapustę czerwoną obgotować w osolonej wodzie , odlac wode, kapuste przełożyć do miski
Przygotowac zalewę
:z wody , octu i cukru – zalewa powinna być mocno kwaśna i słodka Zalać nią kapustę i pozostwić na 2 godz
Nastepnie odlać wodę , dodac starte na grubej tarce 1 słodkie małe jabłko i 1 cebulę pokrojoną w kostkę , przyprawic do smaku solą i pieprzem i olejem
Wszystko wymieszać.

zdjęcie i wykonanie: Irusiakurczak_w_smietanie_ziemniaki_i