Kurczak w śmietanie
Artykuł zewnętrzny
Kurczaka podzielić na części ( mogą być np skrzydełka) oprószyć solą , pieprzem i vegetą, obsmażyć na rumiano z każdej strony z pokrojona cebulą. Następnie wszystko zalać wodą i dusić do miękkości. Potem wlać 1 woreczek słodkiej śmietanki i zagęścić ewentualnie mąką.
KAPUSTA CZERWONA
Kapustę czerwoną obgotować w osolonej wodzie , odlac wode, kapuste przełożyć do miski
Przygotowac zalewę
:z wody , octu i cukru – zalewa powinna być mocno kwaśna i słodka Zalać nią kapustę i pozostwić na 2 godz
Nastepnie odlać wodę , dodac starte na grubej tarce 1 słodkie małe jabłko i 1 cebulę pokrojoną w kostkę , przyprawic do smaku solą i pieprzem i olejem
Wszystko wymieszać.