Kurczak w śmietanie

30 września 2009,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Kurczaka podzielić  na części ( mogą być np skrzydełka) oprószyć solą , pieprzem i vegetą,  obsmażyć na rumiano z każdej strony z pokrojona cebulą.  Następnie wszystko zalać wodą i dusić  do miękkości.  Potem wlać 1 woreczek słodkiej śmietanki i zagęścić ewentualnie mąką.

KAPUSTA CZERWONA

Kapustę czerwoną obgotować w osolonej wodzie , odlac wode, kapuste przełożyć do miski
Przygotowac zalewę
:z wody , octu i cukru – zalewa powinna być mocno kwaśna i słodka Zalać nią kapustę i pozostwić na 2 godz
Nastepnie odlać wodę , dodac starte na grubej tarce 1 słodkie małe jabłko i 1 cebulę pokrojoną w kostkę , przyprawic do smaku solą i pieprzem i olejem
Wszystko wymieszać.

zdjęcie i wykonanie: Irusiakurczak_w_smietanie_ziemniaki_i



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...