Kurczak w miodzie

30 listopada 2009,
dodał: nena
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • 1 duży kurczak
  • 1 łyżeczka soli
  • 0,5 lyzeczki pieprzu
  • sok z cytryny
  • 6 łyzek stopionego masła
  • 4 łyzki miodu
  • gałka muszkatołowa
  • Odciąć skrzydełka i szyjkę. Kurczaka umyć i osuszyć. Tuszkę natrzeć solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Masło wymieszać z miodem i gałką muszkatołową. Mieszaniną posmarować kilka razy kurczaka wewnątrz i zewnątrz. Kurczaka włożyć do brytfanny, polać pozostałą mieszanką masła i miodu. Wstawić do nagrzanego do 190 stopni piekarnika, wlać 0,5 szklanki wody. Piec około godziny i 15 minut, często polewając sosem powstałym w trakcie pieczenia. Kurczaka podzielić na porcje, polać sosem. Podawać z ziemniakami i surówką.



    FORUM - bieżące dyskusje

    Wspaniałe kosmetyki
    Cudowny rozświetlacz z Body Boom, arbuzowy zapach a na skórze w słońcu cudownie błyszczy
    balsamy do ciała
    A może smarujecie się naturalnymi kosmetykami? Np ja lubię peeling z kawy z olejem kokosowym
    Naturalne kosmetyki
    Ja nie lubię kupować takich prawie przeterminowanych kosmetyków, bo zawsze coś jest...
    Biografia
    Fajną biografię o Sinead O'Connor właśnie czytam, naprawdę dobrze napisana i taka bliska jej...