Kurczak po tajsku z makaronem i pastą Pad Thai

11 marca 2013, dodał: Szybkie gotowanie
Artykuł zewnętrzny
Przygotowałam szybkie danie z użyciem pasty Pad Thai, która jest bardzo często używana do przygotowania tajskich dań. Pasta to kompozycja świeżych ziół o lekko słodkim posmaku i składająca się wyłącznie z naturalnych składników.

250-300 g piersi kurczaka (lub krewetek)
70 g pasty Pad Thai (można dać więcej)
2 jajka
garść kiełków
2 łyżki oleju
150-200 g makaronu ryżowego (u mnie spaghetti)

Kurczaka pokroić na kawałki i podsmażyć na oleju, odsunąć na bok patelni i wbić 2 jajka. Gdy jajka się usmażą połączyć z kurczakiem i smażyć jeszcze kilka minut. W międzyczasie ugotować makaron. Na koniec dodać pastę i ugotowany makaron. Dobrze wymieszać i smażyć jeszcze minutę.

 

file1363008658



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...