Kurczak po tajsku z makaronem i pastą Pad Thai

11 marca 2013, dodał: Szybkie gotowanie
Artykuł zewnętrzny
Przygotowałam szybkie danie z użyciem pasty Pad Thai, która jest bardzo często używana do przygotowania tajskich dań. Pasta to kompozycja świeżych ziół o lekko słodkim posmaku i składająca się wyłącznie z naturalnych składników.

250-300 g piersi kurczaka (lub krewetek)
70 g pasty Pad Thai (można dać więcej)
2 jajka
garść kiełków
2 łyżki oleju
150-200 g makaronu ryżowego (u mnie spaghetti)

Kurczaka pokroić na kawałki i podsmażyć na oleju, odsunąć na bok patelni i wbić 2 jajka. Gdy jajka się usmażą połączyć z kurczakiem i smażyć jeszcze kilka minut. W międzyczasie ugotować makaron. Na koniec dodać pastę i ugotowany makaron. Dobrze wymieszać i smażyć jeszcze minutę.

 

file1363008658



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jakimi najszybszymi samochodami jeź…
Audi mojego brata ,to była prędkość!!! Lubię szybką jazdę samochodem ale bezpieczną nie...
paznokcie na ślub
Ślubne paznokcie najczęściej tworzymy na bazie stonowanych i bardzo delikatnych odcieni, które najlepiej oddają...
Ciąża po poronieniu
Starać się o kolejną ciążę można już zacząć po upływie 3 miesięcy od poronienia....
peeling do skóry głowy
Regularnie peelingowanie głowy sprawia, że skóra jest gładsza i przyjemniejsza w dotyku. Peeling...