Kurczak po tajsku z makaronem i pastą Pad Thai
Artykuł zewnętrzny
Przygotowałam szybkie danie z użyciem pasty Pad Thai, która jest bardzo często używana do przygotowania tajskich dań. Pasta to kompozycja świeżych ziół o lekko słodkim posmaku i składająca się wyłącznie z naturalnych składników.
250-300 g piersi kurczaka (lub krewetek)
70 g pasty Pad Thai (można dać więcej)
2 jajka
garść kiełków
2 łyżki oleju
150-200 g makaronu ryżowego (u mnie spaghetti)
Kurczaka pokroić na kawałki i podsmażyć na oleju, odsunąć na bok patelni i wbić 2 jajka. Gdy jajka się usmażą połączyć z kurczakiem i smażyć jeszcze kilka minut. W międzyczasie ugotować makaron. Na koniec dodać pastę i ugotowany makaron. Dobrze wymieszać i smażyć jeszcze minutę.