Kurczak po tajsku z makaronem i pastą Pad Thai

11 marca 2013,
dodał: Szybkie gotowanie
Artykuł zewnętrzny
Przygotowałam szybkie danie z użyciem pasty Pad Thai, która jest bardzo często używana do przygotowania tajskich dań. Pasta to kompozycja świeżych ziół o lekko słodkim posmaku i składająca się wyłącznie z naturalnych składników.

250-300 g piersi kurczaka (lub krewetek)
70 g pasty Pad Thai (można dać więcej)
2 jajka
garść kiełków
2 łyżki oleju
150-200 g makaronu ryżowego (u mnie spaghetti)

Kurczaka pokroić na kawałki i podsmażyć na oleju, odsunąć na bok patelni i wbić 2 jajka. Gdy jajka się usmażą połączyć z kurczakiem i smażyć jeszcze kilka minut. W międzyczasie ugotować makaron. Na koniec dodać pastę i ugotowany makaron. Dobrze wymieszać i smażyć jeszcze minutę.

 

file1363008658



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...