Kurczak po prowansalsku

5 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Kurczak po prowansalsku

Składniki:

4 piersi kurczaka bez skóry
8 cienkich plasterków boczku
4 plasterki sera
1 łyżka (15 ml) musztardy Dijon
świeże liście bazylii
oliwa z oliwek
sól i pieprz
cząber, kminek

Przygotowanie:

Ostrym nożem podzielić piersi na połówki, tworząc wewnątrz „kieszenie” (postępować ostrożnie, aby uniknąć przebicia kurczaka). Do utworzonych „kieszeni” włożyć 2 plasterki szynki, plasterek sera 1 łyżeczkę (5 ml) musztardy Dijon i 2 liście bazylii. Mięso zwinąć w ruloniki owinąć sznurkiem lub spiąć wykałaczkami. Posmarować mięso oliwą z oliwek i doprawić do smaku kminkiem, cząbrem, solą i pieprzem. Grillować kurczaka na dużym ogniu przez 2 min. z każdej strony. Zmniejszyć ogień do średniego i grillować przez 6 min. z każdej strony. Podawać z masłem, brokułami, migdałami i warzywami po prowansalsku.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...