Kurczak po meksykańsku

29 października 2009,
dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 pojedyncza pierś z kurczaka

1 puszka czerwonej fasoli

pół puszki kukurydzy

pół średniej czerwonej papryki

1 mała marynowana papryczka chilli

2 łyżki koncentratu pomidorowego

1 łyżka mąki

1 łyżeczka przyprawy do dań meksykańskich

1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku

300 ml gorącej wody

olej do smażenia

Wykonanie:

Pierś kroimy w kostkę, przysmażamy na rozgrzanym oleju (około 5 minut). Zalewamy  wodą. Dodajemy fasolę, kukurydzę, pokrojone drobno papryki. Gotujemy przez 5 minut. Dodajemy przyprawy, a na końcu koncentrat pomidorowy i  w razie potrzeby zagęszczamy rozprowadzoną w 1/3 szklanki zimnej wody mąką.

Smacznego!

file1256827464



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...