Kurczak po meksykańsku z fasolą

1 kwietnia 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Pomysł na danie podpatrzony z kuchni meksykańskiej .

Czas : 30 minut

Składniki :

  • 4  pałki  z kurczaka lub większa ilość , zależy ile kto potrzebuje na porcję
  • 1 puszka białej fasoli w sosie własnym z puszki
  • ½ szklanki wody
  • ½ szklanki pikantnego ketchupu
  • 4 małe papryczki chili
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • przyprawa do drobiu ( lub zmieszane wg własnego smaku, papryka, Vegeta, Pieprz mielony , curry – czy czym kto tam kurczaka naciera )

Pałeczki natrzeć przyprawą. Obsmażyć na rozgrzanym oleju na rumiano. Papryczki wypestkować i drobno pokroić. Wrzucić na tłuszcz obok kurczaka i chwile smażyć. Przełożyć do rondelka z grubym dnem. Na patelnię wlać wodę i zagotować. Przelać do rondelka z kurczakiem. Dodać ketchup. Dusić na małym gazie pod uchyloną pokrywką 15 minut. Dołożyć odsączona z zalewy fasolkę. Dusić 10 minut na małym gazie.
Podawać w miseczkach posypane natką pietruszki z podgrzanymi tortillami ( lub chlebkiem pita czy nawet naszym pieczywem ), albo jak ktoś woli to z ziemniaczkami.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...