Kurczak po hawajsku: grillowany kurczak z ananasem

21 czerwca 2011,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:


Marynata:
1 opakowanie sosu typu Ranczo
1 szklanka soku ananasowego
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka octu balsamicznego
1 łyżka sosu sojowego
Pozostałe:
6 filetów z piersi kurczaka
6 kawałków świeżego ananasa
6 kawałków ostrego białego sera Cheddar

Przygotowanie:

Marynata: Wymieszać wszystkie składniki w małej misce. Przelać marynatę do worka i włożyć filety z kurczaka. Szczelnie zamknąć i marynować w lodówce co najmniej 1 godzinę. Rozgrzać grill, wyjąć kurczaka z marynaty i piec na ruszcie przez 5 do 6 min. na 1 stronie. Jednocześnie upiec ananasa – grillować 2 do 3 min. z każdej strony. Udekorować upieczone piersi jednym plasterkiem sera i grillować jeszcze 1 do 2 min. Podawać z grillowanym ananasem.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....