Kurczak po hawajsku: grillowany kurczak z ananasem

21 czerwca 2011, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:


Marynata:
1 opakowanie sosu typu Ranczo
1 szklanka soku ananasowego
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka octu balsamicznego
1 łyżka sosu sojowego
Pozostałe:
6 filetów z piersi kurczaka
6 kawałków świeżego ananasa
6 kawałków ostrego białego sera Cheddar

Przygotowanie:

Marynata: Wymieszać wszystkie składniki w małej misce. Przelać marynatę do worka i włożyć filety z kurczaka. Szczelnie zamknąć i marynować w lodówce co najmniej 1 godzinę. Rozgrzać grill, wyjąć kurczaka z marynaty i piec na ruszcie przez 5 do 6 min. na 1 stronie. Jednocześnie upiec ananasa – grillować 2 do 3 min. z każdej strony. Udekorować upieczone piersi jednym plasterkiem sera i grillować jeszcze 1 do 2 min. Podawać z grillowanym ananasem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...
Z czym kojarzy Ci się zapach wanili…
Wanilia działa nie tylko pobudzająco, ale również odprężająco i relaksująco. Jej zapach wywołuje...
Nieinwazyjne metody wyszczuplania
Jeśli chcemy schudnąć zdrowo i bezpieczne, dietetycy określili konkretną ilość kilogramów, jaką można...