Kurczak pieczony z musztardą

28 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    kurczak (około 1,5 kg)
    musztarda sarepska
    zioła prowansalskie
    czosnek 2 ząbki
    olej

    papryka ostra w proszku
    wegeta



    Kurczaka dokładnie umyć, osuszyć. Musztardę,wegetę, olej, zioła, paprykę i czosnek wymieszać w takich proporcjach żeby nie było za gęste i nie spływało z kurczaka.  Włożyć w rękaw do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na 1 godzine. Po tym czasie przeciąć rękaw i wstawić na 20 minut żeby zrobiła się chrupiąca skórka( temp 170 ).Wyjąć z piekarnika i odstawić na 10 minut.
    Podawać z ziemniakami i sosem pieczarkowym.

    file1264709799



    FORUM - bieżące dyskusje

    Odciski na palcach stóp
    Im dłużej się naciska te same części stopy ,tym większe ryzyko odcisków....
    Najdziwniejsze prace domowe Waszych…
    Napisanie wiersza. No nie każde dziecko to materiał na poetę:)
    Nocleg Rewa
    Ceny i w domkach już oszalały, taniej i przyjemniej jest wyjechać za granicę, naprawdę....
    Zazdrość o byłą partnerkę chłopaka…
    Wiele dziewczyn jest zadrosnych, bo czują się niepewnie w związku, czyli facet...