URODA I ZDROWIE

Kurczak panierowany z serem

6 maja 2013, dodał: Marta Małecka

KurczakWiosna, a wraz z nią ciągnie się za nami słoneczne lenistwo. Oto sposób na szybki, prosty i tani obiadek. Polecam z kaszą lub po swojsku: z ziemniakami, okraszonymi tłuszczykiem i/ lub koperkiem. Chwila przyjemności bez liczenia kalorii;)

 

Składniki:

1.5 kg kurczaka

4 łyżki mąki

jajko

2 łyżki wody

szklanka utartego sera żółtego

tłuszcz do pieczenia

sól i pieprz

 

Kurczaka umyć pod bieżącą wodą i podzielić na 4 porcje. Obtoczyć do w mące z solą i pieprzem. Jajko ubić z wodą, połączyć z serem. Powstałą mieszanką obtoczyć kurczaka i układać na rozgrzanym ruszcie. Piec 10-15 minut, a następnie przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy i piec kolejne 10-15 minut.

 

Przepis pochodzi z książki Kuchnia Polska M. Orłowskiej, wyd. O-press.


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jakis chlopak sie we mnie zakochal …
Jak mu będzie zależało to w końcu się ujawni:) Jeszcze nie znałam takiego, który by...
Wyzwanie - 30 dni na poznanie noweg…
A ja lubię być sama, jakoś mnie nie ciągnie do poznawania kogoś teraz. Może latem:)
Czy jest jakaś granica wiekowa prze…
Jak dla mnie to powinna być decyzja dziecka, a nie że mamy i...
zmywarka
A wiecie, że ja nie mam i nie planuję kupić zmywarki? Jak...