URODA I ZDROWIE

Kurczak panierowany z serem

6 maja 2013, dodał: Marta Małecka

KurczakWiosna, a wraz z nią ciągnie się za nami słoneczne lenistwo. Oto sposób na szybki, prosty i tani obiadek. Polecam z kaszą lub po swojsku: z ziemniakami, okraszonymi tłuszczykiem i/ lub koperkiem. Chwila przyjemności bez liczenia kalorii;)

 

Składniki:

1.5 kg kurczaka

4 łyżki mąki

jajko

2 łyżki wody

szklanka utartego sera żółtego

tłuszcz do pieczenia

sól i pieprz

 

Kurczaka umyć pod bieżącą wodą i podzielić na 4 porcje. Obtoczyć do w mące z solą i pieprzem. Jajko ubić z wodą, połączyć z serem. Powstałą mieszanką obtoczyć kurczaka i układać na rozgrzanym ruszcie. Piec 10-15 minut, a następnie przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy i piec kolejne 10-15 minut.

 

Przepis pochodzi z książki Kuchnia Polska M. Orłowskiej, wyd. O-press.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Gabinet lekarski
Jeśli chodzi o profesjonalnie wyposażone gabinety ginekologiczne, to polecam Centrum Medyczne Babka Medica...
Koronawirus - porady, obalanie mitó…
Sama już przestałam przejmować się wirusem, bo jak zawsze jesienią mam zwykłą infekcję,...
Inicjatywa w stworzeniu trwałego zw…
Żyjemy w czasach, gdzie relacje stały się przejściowe, ludzie są rozpieszczeni i zamiast...
Sklepy dziecięce
Fajne rzeczy dziecięce i w niskich cenach są ostatnio w marketach, warto tam...