Kurczak nadziewany musem z łososia

16 września 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Kurczak nadziewany musem z łososia w delikatnym sosie musztardowym

Ilość: dla 4 osób
Czas przygotowania: 45 minut


składniki:

400 g piersi z kurczaka
150 g filetu z łososia
200 g śmietanki 30%
50 ml białego wina

Przyprawy KAMIS:
1 łyżeczka Tymianku
1 łyżeczka Estragonu
2-3 łyżki Musztardy francuskiej
Pieprz biały mielony
Sól morska w młynku

Piersi z kurczaka rozbij tłuczkiem, oprósz solą, pieprzem, estragonem, ułóż na nich zmiksowanego łososia, dokładnie zwiń. Posmaruj delikatnie oliwą, wstaw na 25 minut do piekarnika w temp. 110 st. W rondelku zagotuj wino, dodaj śmietankę, musztardę, gotuj na małym ogniu kilka minut, dodaj tymianek, dopraw do smaku.



FORUM - bieżące dyskusje

Wattpad - korzystacie?
Ja ciągle korzystam z wymian książek, jednak papierowe są najlepsze dla mnie.
Gdzie nocować w podróżach objazdowy…
A może z air b'n'b? To też fajna opcja w większych miastach.
Koszt ślubu i wesela na 100 osób?
Wreszcie ludzie się opamiętali z zapraszaniem dawno nie widzianej rodziny i tylko najbliżsi...
Przyjęcie do przedszkola a szczepie…
Oj, niedługo już się skończy samowolka, do żłobka i przedszkola nie przyjmą i...