Kurczak nadziewany musem z łososia

16 września 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Kurczak nadziewany musem z łososia w delikatnym sosie musztardowym

Ilość: dla 4 osób
Czas przygotowania: 45 minut


składniki:

400 g piersi z kurczaka
150 g filetu z łososia
200 g śmietanki 30%
50 ml białego wina

Przyprawy KAMIS:
1 łyżeczka Tymianku
1 łyżeczka Estragonu
2-3 łyżki Musztardy francuskiej
Pieprz biały mielony
Sól morska w młynku

Piersi z kurczaka rozbij tłuczkiem, oprósz solą, pieprzem, estragonem, ułóż na nich zmiksowanego łososia, dokładnie zwiń. Posmaruj delikatnie oliwą, wstaw na 25 minut do piekarnika w temp. 110 st. W rondelku zagotuj wino, dodaj śmietankę, musztardę, gotuj na małym ogniu kilka minut, dodaj tymianek, dopraw do smaku.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz