Kurczak Gyros z fasolką

22 października 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Bardzo pospieszne danie. Zawsze mam mięso z pieczonego kurczaka zamrożone w zapasie. Używam go do sałatek, past kanapkowych lub na obiad .

Czas : 15 minut

Składniki:

  • mięso obrane z ćwiartki pieczonego kurczaka
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka oleju
  • 1 puszka fasolki ziarnistej w sosie pomidorowym ( używam Heinz ok 400 g )
  • przyprawa Gyros do smaku
  • 1/3 szklanki słodkiej śmietanki
  • zielenina do posypania

file1287763315

Rozgrzać w garnuszku masło z olejem . Wlać fasolkę z sosem i zagotować .Włożyć mięso i doprawić do smaku przyprawą Gyros . Zaprawić śmietanką .

Ziemniaki obrane pokroić w ćwiartki .Ugotować w osolonej wodzie . Odcedzić . Połączyć z ,,gulaszem ” .

Podpowiadam – ostatnio odkryłam w Netto tacki z Gyrosem z kurczaka .Kosztuje to ok 4-5 zł za 30 dag czystego mięsa .Zupełnie przyzwoite smakowo. Można wykorzystywać na różne sposoby .Chyba będzie to dyżurny zapas w mojej zamrażarce .Jak będę potrzebować to wyciągnę garść i dodam np do sałatki ( zrobię pastę czy taką ,, duszonkę ” ).