Kurczak gotowany- kokosowy

13 kwietnia 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny


Pomysł na wykorzystanie mięsa z kurczaka z rosołu ( lub innego wywaru ). Tym razem kokosowy .

Czas : 15 minut

Składniki :

2-4 kawałki ugotowanego mięsa z kurczaka ( zależy jak są duże )

1 jajko

½ szklanki bułki tartej

½ szklanki wiórek kokosowych

sól

pieprz mielony

1 łyżka masła

olej ( ja użyłam z pestek winogron )

Mięso z kurczaka posolić , popieprzyć , lekko ucisnąć tak by nadać mu kształt i panierować w jajku i bułce tartej zmieszanej z wiórkami kokosowymi .Na patelni rozgrzać olej z masłem i podsmażyć kotleciki na rumiano z obu stron .

Podałam z ryżem gotowanym na bulionie i mleku kokosowym z dodatkiem pasty Sambal Oelek .

file1271170012