Kulki serowo-grzybowe

15 września 2012,
dodał: Parasza
Artykuł zewnętrzny

4 ziemniaki ugotowane w mundurkach (jeszcze ciepłe) przepuszczam przez praskę do ziemniaków, dodaję do tego starty żółty ser – 150 g –  (łatwo topiący się, np. ementaler) i podsmażone na maśle grzyby – 100 g – (podgrzybki, prawdziwki). Dodaję jedno jajko, sól i pieprz i wyrabiam na zwartą masę. Z niej formuję niezbyt duże kulki, wrzucam na lekko osoloną wodę i gotuję kilka minut (3 – 5 ).

Podawać z roszponką skropioną oliwą z oliwek z czosnkiem.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...