Kulki serowo-grzybowe

15 września 2012, dodał: Parasza
Artykuł zewnętrzny

4 ziemniaki ugotowane w mundurkach (jeszcze ciepłe) przepuszczam przez praskę do ziemniaków, dodaję do tego starty żółty ser – 150 g –  (łatwo topiący się, np. ementaler) i podsmażone na maśle grzyby – 100 g – (podgrzybki, prawdziwki). Dodaję jedno jajko, sól i pieprz i wyrabiam na zwartą masę. Z niej formuję niezbyt duże kulki, wrzucam na lekko osoloną wodę i gotuję kilka minut (3 – 5 ).

Podawać z roszponką skropioną oliwą z oliwek z czosnkiem.



FORUM - bieżące dyskusje

Wattpad - korzystacie?
Ja ciągle korzystam z wymian książek, jednak papierowe są najlepsze dla mnie.
Gdzie nocować w podróżach objazdowy…
A może z air b'n'b? To też fajna opcja w większych miastach.
Koszt ślubu i wesela na 100 osób?
Wreszcie ludzie się opamiętali z zapraszaniem dawno nie widzianej rodziny i tylko najbliżsi...
Przyjęcie do przedszkola a szczepie…
Oj, niedługo już się skończy samowolka, do żłobka i przedszkola nie przyjmą i...