Kulki serowe

3 sierpnia 2010, dodał: Wasz Sklep
Artykuł zewnętrzny

składniki:

30  dag  sera  twardego  lub  półtwardego
2  jajka
2  łyżki  mąki
2  łyżki  tartej  bułki
1/2  l  oleju
kminek  orientalny  lub  inna  aromatyczna  przyprawa
natka  pietruszki  lub  bazylia

Zetrzeć  ser  na  tarce  i  wymieszać  z  jajkami  na masę.  Uformować  pulpeciki  wielkości  przepiórczych  jajek.  Panierować  w  mące  i  tartej  bułce.  Smażyć  w  tłuszczu.  Podawać  posypane  zieloną  pietruszką  lub  bazylią.

Produkty potrzebne do sporządzenia serowych kulek  można kupić w:
Wasz Sklep Zdrowa Tradycyjna i Ekologiczna Żywność
ul. Koszykowa 20 Warszawa
www.waszsklep.com.pl