Kulki czekoladowo-orzechowe z kardamonem
Artykuł zewnętrzny
Kulki czekoladowo-orzechowe z kardamonem są w 30 minut gotowe. W sam raz dla niespodziewanych gości.
Składniki:
– 1/2 kostki masła
– 4 łyżki masła orzechowego
– szklanka mleka w proszku
– 1/3 szklanki cukru pudru
– 10 dkg startej gorzkiej czekolady
– 5 dkg niesolonych orzeszków arachidowych
– 3 ziarenka kardamonu
Wykonanie:
Kardamon miażdżymy na proszek. W misce łączymy masło z masłem orzechowym, kardamonem i cukrem. Stopniowo dodajemy mleko w proszku, ucieramy. Orzeszki siekamy i łączymy z masą.
Lepimy kulki o małej średnicy. Obtaczamy w wiórkach czekoladowych. Wstawiamy na 15 minut do lodówki.