Kulinarne porady – czy wiesz, że…. | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Kulinarne porady – czy wiesz, że….

14 stycznia 2013, dodał: zuzanka
Artykuł zewnętrzny

Czy wiesz,  że.…..

Sama możesz przygotować słodką skórkę pomarańczową. Mocz ją 2 dni w wodzie, osusz i wrzuć do wrzącego syropu (z 1 l wody i 1/2 kg cukru). Gotuj ok. 2 godziny. Wysusz na pergaminie i posiekaj.

Suszone owoce

Kupuj tylko takie, które są sprzedawane w przezroczystych opakowaniach lub szklanych słojach. By się nie popsuły, przechowuj je w hermetycznych pojemnikach ze szkła lub sztucznego tworzywa.

Ciasteczka Pierniczki

Zaraz po upieczeniu pierniczki są twarde (im cieńsze ciasto, tym twardsze). Po pewnym czasie jednak wilgotnieją. Nastąpi to szybciej, gdy ozdobisz je lukrem. Jeśli zależy Ci na tym, by pozostały chrupiące, przechowuj je w szczelnie zamkniętej puszce. Jeśli natomiast wolisz ciastka rozpływające się w ustach, włóż je do puszki wraz z połówką jabłka.

Czy Wy również macie swoje tajne sekrety, które stosujecie w kulinarnych przygodach?

Zobacz: wszystkie porady kulinarne i inne



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Tabletka "po" od 15 roku życia
Dla mnie seks 15 latki jest czymś niepojętym, przeraża mnie to! ale teraz...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Będąc w związku trzeba wręcz należy rozmawiać. Nie tylko o problemach, bo te bardzo...
Podwyżka renty socjalnej
Uważam, że skutki podniesienia renty socjalnej będą korzystne społecznie. Grupa osób najbardziej w...
Złomowanie auta
Też tak myślę, że dzisiaj każdy patrzy gdzie kupić coś taniej tym bardziej...