Kuleczki bounty w czekoladzie

18 października 2011, dodał: karolcia_zip
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 2,5 szklanki wiórków kokosowych
  • 1/2 szklanki śmietany kremówki
  • mniej niż 1/2 szklanki cukru pudru
  • 70 g masła
  • 3 czekolady gorzkie (mogą być też białe, w zależności od upodobań)

Sposób wykonania:

W naczyniu mieszamy wiórki kokosowe z cukrem pudrem. W garnuszku podgrzewamy kremówkę i rozpuszczamy w niej masło. Gdy masło się rozpuści, wlewamy miksturę do wiórków i cukru. Mieszamy. Z uzyskanej masy lepimy kulki wielkości orzecha włoskiego. Ulepione kulki wykładamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową. Wkładamy na minimum 1 godzinę do lodówki. W tym czasie w garnku na małym ogniu rozpuszczamy czekolady. Po godzinie kulki wyjmujemy z lodówki i moczymy w kąpieli czekoladowej za pomocą długiem wykałaczki. Obtoczone w czekoladzie kulki ponownie wykładamy na folię aluminiową i wkładamy do lodówki w celu stwardniecia czekolady. Po około 1 godzinie kulki są gotowe do spożycia.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...