Kulebiak z łososiem

3 grudnia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

8 Kulebiak z lososiem 1
Ilość: dla 4-6 osób
Czas przygotowania: 40 minut

1 op. ciasta francuskiego
600 g fileta z łososia
3 jaja
50 ml śmietany 30%
20 ml brandy

Przyprawy KAMIS:
3 łyżeczki Natki pietruszki
2 łyżeczki Pieprzu cytrynowego
Sól morska w młynku

Łososia zmielić przez maszynkę, dodać 2 jaja, brandy, śmietanę, natkę pietruszki, doprawić pieprzem cytrynowym i solą, wymieszać na jednolitą masę. Farsz z łososia zawinąć w ciasto francuskie.
Ciasto posmaruj rozkłóconym jajkiem, piecz w piekarniku 30 minut w temp. 180 st.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...