Kulebiak z łososiem

3 grudnia 2009,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

8 Kulebiak z lososiem 1
Ilość: dla 4-6 osób
Czas przygotowania: 40 minut

1 op. ciasta francuskiego
600 g fileta z łososia
3 jaja
50 ml śmietany 30%
20 ml brandy

Przyprawy KAMIS:
3 łyżeczki Natki pietruszki
2 łyżeczki Pieprzu cytrynowego
Sól morska w młynku

Łososia zmielić przez maszynkę, dodać 2 jaja, brandy, śmietanę, natkę pietruszki, doprawić pieprzem cytrynowym i solą, wymieszać na jednolitą masę. Farsz z łososia zawinąć w ciasto francuskie.
Ciasto posmaruj rozkłóconym jajkiem, piecz w piekarniku 30 minut w temp. 180 st.



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...