Krwawy koktajl
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
– 40 ml Bacardi
– 15 ml Cointreau
– 60 ml soku ananasowego
– 1 łyżka puree z truskawek lub malin
– lód
– 15 ml Cointreau
– 60 ml soku ananasowego
– 1 łyżka puree z truskawek lub malin
– lód
Przygotowanie:
Do shakera z lodem wlać rum, cointreau i sok. Wstrząsnąć i przelać do szklanki. Zanurzyć koniec słomki w puree, lekko podciągnąć. Trzymając palcem za drugi koniec, wykorzystać słomkę, aby wstrzelić puree w dolną część napoju, gdzie będzie utworzy czerwone naciekowe plamy. Nie mieszać.
Do shakera z lodem wlać rum, cointreau i sok. Wstrząsnąć i przelać do szklanki. Zanurzyć koniec słomki w puree, lekko podciągnąć. Trzymając palcem za drugi koniec, wykorzystać słomkę, aby wstrzelić puree w dolną część napoju, gdzie będzie utworzy czerwone naciekowe plamy. Nie mieszać.