Krusztadki rosyjskie

5 września 2012, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Ciasto: 7 łyżek mąki, 8 dag dobrego twarogu, 5 łyżek margaryny, 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli.

Ze składników zagnieść kruche ciasto. Foremki do babeczek natłuścić i wysypać cienko kaszką manną. Wylepić ciastem.

Farsz: 20 dag kurek mrożonych, 2 laski kiełbasy zwyczajnej, 2 suszone pomidory, 2 ząbki czosnku w oleju włoskim lub zwykły, 5 łyżek ketchupu pikantnego, słodka papryka, sól, pieprz, posiekany szczypiorek.

Grzyby rozmrozić i odcisnąć z nadmiaru wody. Kiełbasę obrać ze skóry, pokroić w małą kosteczkę. Podsmażyć na suchej patelni, dodać grzyby, posiekany czosnek i drobno pokrojone pomidory. Na koniec doprawić i dodać ketchup oraz szczypiorek. Farsz nakładać do wylepionych babeczek. Piec ok. 20 min w temp. 190-200st.

Krusztadki świetnie sprawdzają się jako przekąska lub dodatek do zup.

file1346844284



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...