Krusztadki rosyjskie

5 września 2012,
dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Ciasto: 7 łyżek mąki, 8 dag dobrego twarogu, 5 łyżek margaryny, 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli.

Ze składników zagnieść kruche ciasto. Foremki do babeczek natłuścić i wysypać cienko kaszką manną. Wylepić ciastem.

Farsz: 20 dag kurek mrożonych, 2 laski kiełbasy zwyczajnej, 2 suszone pomidory, 2 ząbki czosnku w oleju włoskim lub zwykły, 5 łyżek ketchupu pikantnego, słodka papryka, sól, pieprz, posiekany szczypiorek.

Grzyby rozmrozić i odcisnąć z nadmiaru wody. Kiełbasę obrać ze skóry, pokroić w małą kosteczkę. Podsmażyć na suchej patelni, dodać grzyby, posiekany czosnek i drobno pokrojone pomidory. Na koniec doprawić i dodać ketchup oraz szczypiorek. Farsz nakładać do wylepionych babeczek. Piec ok. 20 min w temp. 190-200st.

Krusztadki świetnie sprawdzają się jako przekąska lub dodatek do zup.

file1346844284



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...